play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Bithang Yoo Radio

Művészet és kultúra

Óriási meglepetést okozott a gyógyíthatatlan beteg Céline Dion a Grammy-gálán!

today2024.02.05. 29

Háttér
share close

A betegsége miatt visszavonult énekes szereplése különösen meglepő volt. A közönség állva tapsolt, amikor megjelent a színpadon.

 

Az énekesnő a diagnózis óta nem állt nyilvánosság elé

Dionról már 2022 decembere óta tudni lehet, hogy gyógyíthatatlan, az agyat és a gerincvelőt érintő neurológiai betegségben, Stiff-Person-szindrómában szenved. Épp ezért óriási meglepetés volt az idei Grammy-gálán a megjelenése: ő adta át ugyanisTaylor Swiftnek a legjobb albumnak járó díjat.

Az énekes a diagnózis óta nem állt nyilvánosság elé. Most hatalmas ováció fogadta, amikor a színpadra lépett. „Köszönöm mindenkinek! Én is szeretlek titeket” – mondta Dion a díj átadása előtt.

„– Amikor azt mondom: örülök, hogy itt lehetek, tényleg szívből gondolom. Azok, akiknek megadatott, hogy itt lehetnek a Grammy-díj-átadón, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és örömöt, amit a zene hoz az életünkbe és az emberekébe, szerte a világon” – számolt be az énekesnő szavairól a Variety tudósítása.

Az énekesnő állapotáról testvére Claudette ad hírt időnként a médiában és a közösségi oldalakon. A betegség alapjaiban befolyásolja az énekesnő mozgását, így idővel Dion minden tervezett fellépését és turnéját lemondta. Hamarosan azonban újra láthatják a rajongók: dokumentumfilm készül róla, felölelve azt az utóbbi nagyjából egy évet, ami a legnehezebb, mindennapi küzdelmeit mutatja be.

„Ez az elmúlt pár év nagy kihívást jelentett számomra, az út az állapotom felfedezésétől egészen addig, hogy megtanuljam, hogyan kell együtt élni és kezelni, de nem hagyta, hogy ez meghatározzon” – mondta egy nyilatkozatában. „Az előadói pályafutásomat végig gondolva rájöttem, mennyire hiányzik, hogy lássam a rajongóimat. A távollétem alatt úgy döntöttem, hogy dokumentálni akarom életemnek ezt a részét, hogy segítsek másoknak, akik hasonló betegségben szenvednek”.

 

Written by: Zoltán Hanzli

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%