play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Bithang Yoo Radio

Egyéb

70 éves korában elhunyt Evelyn Thomas, a „High Energy” énekesnője és befolyásos diszkófigurája

today2024.07.25. 58

Háttér
share close

A diszkófigura leginkább a 70-es és 80-as évekbeli slágerek énekléséről volt ismert, mint például a „High Energy”, a „Weak Spot” és a „Doomsday”.

Meghalt Evelyn Thomas, a nagy hatású diszkóénekesnő, aki leginkább a High Energy című nemzetközi slágeréről ismert. 70 éves volt.

Az énekesnő július 21-én, vasárnap halt meg, derül ki egy Facebook-bejegyzésből, amelyet régi producere és mentora, Ian Levine osztott meg az X-en . „Nehéz elfogadnom, hogy élethosszig tartó pártfogóm valóban elhagyott minket” – írta Thomasról, akit nagyrészt az 1980-as évek hi-NRG tánczenei színterének felemelkedéséért írnak. „A zenéje túl fog élni mindannyiunkat.” Az énekesnő halálának okát nem hozták nyilvánosságra.

Thomas, 1953. augusztus 22-én Chicagóban született, az Apple Music életrajza szerint a „Weak Spot” című brit top 40-es slágerével először keltett hangot a zenei életben , közvetlenül azelőtt, hogy a diszkó reklámmániája beindult volna. Az 1976-os számot, valamint egy másik „Doomsday” című számot Levine rögzítette, aki közösségi médiában megjelent bejegyzése szerint Thomas már egy évvel korábban találkozott, és aláírt neki.

Ezzel kezdetét vette a duó évek óta tartó munkakapcsolata, amely 1978-ban Thomas debütáló albumával, az I Wanna Make It On My Own- nal folytatódott . Néhány évvel később az énekesnő karrierje robbanásszerűen felrobbant világhírű slágerének, a „High Energy”-nek köszönhetően – amelynek társszerzője és producere Levine és Fiachra Trench volt –, amelyet a Rolling Stone dicsért , hogy életre keltette az alapvető Hi-NRG műfajt. (a diszkózene lendületes ága), amely a ’80-as évek közepén uralkodott a melegklubokon.

„A „High Energy” egyedi és kifejezetten neki íródott” – írta bejegyzésében Levine Thomasról, hozzátéve: „Senki más a világon nem tudta volna elénekelni.”

A végleges 1984-es felvétel virágkorában egy hétig vezette a Billboard Dance Club Songs listát, és a Billboard Hot 100 listáján a 85. helyezést érte el. Levine szerint hétmillió lemezt adott el világszerte.

Thomas további albumokat vett fel, mint például az 1984-es High Energy és az 1987-es Standing at the Crossroads , mindkettő zenei partnerével, Levine-nel együttműködve. A producer azonban azt mondta, hogy a pár több mint 20 éves szünetet tartott, mielőtt 2009-ben újra egyesült volna, hogy három további dalt rögzítsenek. Még 15 évig elhidegültek egymástól, mielőtt néhány hónappal Thomas halála előtt újra kapcsolatba kerültek.

„Tudván, hogy haldoklik, szerelmesen nyúlt hozzám” – írta Levine, megjegyezve, hogy ő és Trench „mindent felhagytak”, hogy felvegyenek egy utolsó számot az énekesnőnek, „egy csodálatos, felemelő dalt, az „Inspirational” címet.

A producer posztja szerint „Imádta, és nagyon szerette volna énekelni, de az egészsége túl gyorsan romlott, és egyszerűen nem tudta megtenni.”

Emlékére Thomas lánya, Kimberly (aki a YaYa Diamond művésznevén) – aki a High Energy 1984-es videoklipjében szerepelt  élete és öröksége előtt tisztelegve kívánja felvenni a még kiadatlan dalt.

Kimberly nem válaszolt azonnal a PEOPLE megjegyzéskérésére.

Thomas halálhírét követően az énekesnő szívből jövő tisztelgést írt édesanyjának a Facebookon , és ezt írta: „Felhívtak, és nem voltam elérhető, ezért felhívták a férjemet, és közölték vele a hírt. elment. Az örökség, amit édesanyám hagyott rám, kimondhatatlan, az emlékek pedig tagadhatatlanul minden pénzbeli értéket felülmúlnak.”

„Szeretném mindenkinek megköszönni az imáit és a kedves szavait” – tette hozzá Kimberly a róla és Thomasról készült fényképek mellé. „Most itt az ideje a gyógyulásnak és a tervezésnek. Evelyn Thomas már hiányzik. RIP anyu.”

Written by: Zoltán Hanzli

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%