play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Bithang Yoo Radio

Technológia

Fiatalok is vezethetik az új buborékautót, jogsi se kell hozzá

today2024.05.13. 42

Háttér
share close

Micro által gyártott Microline Lite egy olyan új elektromos buborékautó, mely hasonló a már létező, Európában már néhány éve kapható változathoz.

Azonban ezt a változatot úgy alakították át, hogy megfeleljen azoknak az előírásoknak, amelyek lehetővé teszik, hogy már 14 éves korú vezetők is vezethessék, írja az Infostart.

Az alapváltozat 17 lóerős villanymotorja 90 kilométer/óra végsebességet ad a járműnek, míg a 12 lóerős Lite változat, melyet ezen a héten mutatnak be a Genfi Autószalonon40 kilométer/órát.

Ez lehetővé teszi, hogy a fiatal tizenévesek is a volán mögé ülhessenek, bár a minimális vezetési korhatár országonként változik:

  • Franciaországban és Olaszországban 14 éves korban lehet vezetni.
  • Svédországban, Németországban, Ausztriában és Spanyolországban 15 éves korban.
  • A legtöbb más országban pedig 16 évesnek kell lenni.

Európában így bárki vezetheti az autót, akinek nincs autóhoz jogosítványa, feltéve ugyanakkor, hogy rendelkezik mopedengedéllyel.

Kétféle hatótáv

A vásárló egy 5,5 vagy egy 11 kilowattórás akkumulátort választhat.

A kisebbik akkumulátor 100 kilométeres hatótávot biztosít, ugyanakkor két óra kell a 80 százalékos feltöltéséhez, míg a másik akksi esetében 180 kilométer a hatótáv, és négy óra szükséges a feltöltéshez.

Micro, mely korábban robogók értékesítésével szerzett hírnevet, nem nyilatkozott a listaárról, de annyit elárultak, hogy 4 éves szerződést feltételezve havonta 169 dollár lízingdíjért lesz elérhető az autó, ha a vásárlók 25 százalékos előleget fizetnek.

Written by: Zoltán Hanzli

Rate it

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá

Az Ön e-mail címe nem lesz közzétéve. A kötelező mezők csillaggal jelöltek


0%